systemisch coach familieopsteller

Loop je ergens tegenaan in je leven en krijg je het maar niet veranderd of omgedraaid, dan geeft een familieopstelling je de mogelijkheid tot een totaal andere kijk en ingang op de kwestie. 

Systemisch werk verdiept zich in de onbewuste werking van sociale systemen, zoals families, relaties en organisaties. In een 1-op-1 coaching brengen we jouw familiesysteem in kaart met een genogram. Dit geeft al een schat aan informatie en van daaruit kijken we verder.

De werkvorm familieopstellingen biedt de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons onderbewuste. Deze patronen kunnen ons belemmeren in onze persoonlijke ontwikkeling en groei. Dit kan zich uiten in angst, boosheid, verdriet, onbegrepen gevoel, werk dat steeds niet lekker loopt of tegenslag van allerlei aard. Niet onoverkomelijk, maar het vreet energie. Als dit te lang duurt, kun je uitgeput raken of zelfs ziek.

De meeste opstellingen gaan over 'het willen redden van de moeder en/of vader', 'gezien worden door de vader en/of de moeder', en 'conditionering': "zo doen wij dat".

Vaak zijn we zo voor anderen aan het zorgen waardoor we onszelf vergeten. Geen grenzen kunnen stellen maakt (diepe) verbinding onmogelijk. Boosheid op de ander staat je eigen ontwikkeling in de weg.

Een familieopstelling kan met representanten (groep), poppetjes of vloerankers (1-op-1) of zelfs bij de paarden worden gedaan. Een familieopstelling laat zich lastig in woorden beschrijven. Het is een fenomeen dat je moet ervaren.

“Woorden onthoud je maar even, een ervaring je hele leven”.

Wil je er meer over weten, neem contact met mij op en wees bereid om je te verwonderen.


1-op-1 coachING EEN

DAG VOOR JEZELF

Een dag voor jezelf in ontwikkeling met de beleving van de natuur, het water en de paarden. Alles hoort erbij. Een dag waarbij jouw vragen als vanzelf opkomen. Jouw (geconditioneerde) patronen zich als vanzelf laten zien. Een kleine ontdekkingsreis van een dag. Om opgeladen weer naar huis te gaan met nieuwe inzichten, ervaringen, energie en kracht.

Jouw dag!

Ik ontvang je rond 10.00 uur in Heeg bij Villa Romsicht. We beginnen met een meditatie op de schommelbank aan de waterkant. Vervolgens breng ik jouw genogram (familiesysteem) in kaart. Dit brengt al een schat aan informatie en een vaak verhelderend (systemisch) gesprek. Vervolgens gaan we naar de paarden bij Stal Engelsma. Daar kijken we wat de paarden ons ‘te vertellen’ hebben en willen laten ervaren. Als we terugkomen lunchen we een heerlijke biologische lunch met soep, salade en brood. Na de lunch kijken we naar het Enneagram (onze negen drijfveren) die ik voor jou heb uitgewerkt. Als afsluiting van de dag (rond half vier) varen we met ons fluisterbootje in stilte over het natuurgebied De Poelen om jouw dag te laten landen.

Ik ben coach geworden uit enthousiasme en pure overtuiging. Mijn enthousiasme is ontstaan door het werken met paarden. Mijn overtuiging is dat als jij écht goed voor jezelf gaat zorgen er niets meer in de weg staat om ten volle te kunnen leven.
Doordat ik de verandering heb ingezet om veel beter voor mezelf te gaan zorgen, heb ik me uiteindelijk kunnen bevrijden uit mijn geconditioneerde en hardnekkige patronen. Dat gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Het begint bij bewustwording om vervolgens de verandering te herkennen en erkennen. Door zelf te veranderen, verander je je eigen situatie.

Ik ben systemisch coach geworden omdat alles waar je tegenaan loopt in het leven zijn wortels heeft in het verleden (het familiesysteem). Ik ben paardencoach geworden omdat paarden kunnen laten zien wat er speelt. 'You can’t fool a horse'. Paarden kunnen je laten ervaren hoe het anders kan. 

De vergoeding voor de hele dag inclusief eten en drinken, de paarden en varen is €375,=. Wil je er meer over weten, neem contact met mij op en wees bereid om je te verwonderen.


Reviews

'een dag voor jezelf'

“Een heel uitgebreide coachingsdag bij Sybrig gehad. En wat heeft het me veel gebracht! De combinatie van 1:1 coaching, paardencoaching en meditatie heeft voor enorm veel inzichten gezorgd en me daardoor een enorme boost gegeven. Na twee eerdere paardencoach-sessies was ik nog steeds licht sceptisch. Maar wat de paarden (twee mini pony’s in dit geval) me lieten zien was zo o-ver-duidelijk. Dat ik heel krachtig was- zolang ik niet in mijn hoofd ging zitten. ZODRA ik dacht aan wat anderen ervan vonden of dat ik het wel goed deed- stampte de kleinste pony op de grond. Zo van: Hey: bij jezelf blijven! Heel bijzonder. Er is uitgebreid de tijd om de tijd te nemen- dingen te laten bezinken, en er daarna mee dóór te gaan. Waardoor ik tien kilo lichter vertrok. Dat komt zeker ook door Sybrig’s manier van coachen: heel sensitief, intuïtief, en met heel veel zachte aandacht. Maar ook ruimte voor improvisatie en daardoor voelde het geheel erg ‘op maat gemaakt’. Het was vrij, speels maar zeker ook indringend. Een aanrader!”

★★★★★

Simone de vries

Via een vriendin bij Sybrig terechtgekomen. Wat een goede stap is dit voor mij geweest! Je denkt dat je inmiddels jezelf wel kent, maar deze coachingsdag heeft me weer nieuwe inzichten gegeven. Bij Sybrig kom je tot rust en dichter bij jezelf. Ze is een vrouw die 'down to earth' is en je helemaal op je gemak stelt in een prachtige, warme en natuurlijke omgeving. Ik, nogal rationeel en best een beetje bang voor paarden, vond de hele sessie indrukwekkend en het heeft me de ogen geopend. Dat ik door mijn houding/geslotenheid mensen op afstand houd (en dus het paard ook) en dat mezelf openstellen kan leiden tot mooie reacties van andere mensen. Heel waardevol. Maar ook de middag met het bespreken van enneagram bracht meer duidelijkheid in wie ik ben en hoe het eventueel ook anders zou kunnen. Kortom, een zeer waardevolle dag bij een fijn en warm persoon die helemaal ingaat op wat jij nodig hebt. Ik zeg doen, het is het echt waard!

★★★★★

Annemoon

Een dag met Syb; de onbekende parel uit Heeg. Een bijna heilige ervaring in een warme en veilige bubbel, magisch!
Ik heb bij Syb een dag in Heeg mee mogen maken. Een unieke ervaring. Geheel in balans door de meditatie, gesprekken, de paardencoaching en de oprechte interesse. Het leiden van zo'n dag lijkt haar heel natuurlijk af te gaan. Je ervaart geen tijdsdruk of opgelijnd programma. Toch raak je door de verschillende onderdelen en haar begeleiding de essentie. Het is een echte professional die tegelijkertijd warmte en veiligheid weet te creëren. Ik ben aan het eind van de dag vertrokken met een aantal inzichten, een bijna heilige ervaring met een drachtige merrie en een voldaan gevoel. In de tijd daarna, merk ik dat het echt iets heeft opgeleverd en er iets wezenlijks is blijven hangen. Een magische ervaring, een echte aanrader.

★★★★★

JOSien voskuil